mandag 18. februar 2013

Eggs Benedict

En av mine favoritt frokost/bruncher er Eggs Benedict, herlige englishmuffins med posjerte egg, hollandaisesaus og engelskbacon, her har jeg brukt sprøstekt pancetta.
(Innlegg til hvordan man lager bordbrikken HER)
Et tips til en annen gang bruk røyklaks istedenfor bacon


Ingredienser
3 dl lunkent vann 
0,5 dl lunken melk
1 ts salt
1 ts sukker
1 ts tørrgjær
25 g smeltet smør
600 g mel
semulgryn

 Jeg blandet lunken melk ov vann med salt, sukker og gjær, bland sammen og la dette stå i ca 10 minutter. Sikt melet i en bakebolle og lag en liten grop hvor du heller det smeltede smøret og væskeblandingen bland alt til en klissete deig, elt deigen og tilsett litt mel av gangen til den slipper elteflaten eller bollen. La deigen heve til dobbelt størelse, kjevle den ut og stik ut kaker på rundet 7 cm i diameter. Legg kakene på en plate med semulegryn, strø litt gryn over og la disse etterheve i ca. 30 minutter

Stek i en panne på middels varme eller på en takke

Tidligere innlegg om engelskemuffins se HER


Så lagde jeg enkel hollandaise saus(du kan også bruke pose)
smelt
75 gram meierismør
ha i
1 dl kremfløte 
kok opp og reduser varmen
visp inn en og en eggeplomme
2 eggeplommer 
og
saften av 1 sitron

Posjerte egg og stekte pancetta.

Jeg fant denne linken på YouTube som viser hvordan du posjerer egg.
Det er bedre å se det på en liten filmsnutt en bilder,jeg tar bare bilder for øyeblikket og da er det jo fint at det finnes mer info andre steder på nettet:)

2 kommentarer:

  1. Mmmm, dette så jo så snadder ut :)

    Ha en koselig lørdagskveld, her blir det hjemmelaget Pizza og litt vin.

    Klem :)

    SvarSlett
  2. Looks nice:-) Ha en fortsatt fin helg :-)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...