I dag ble jeg litt inspirert av Relish Magazine på instagram, de hadde avbildet et brytebrød med hvitløk, men deres var satt sammen med pene firkanter.
I bake maskinen min blandet jeg deig av
5 dl lunken melk
200 g smeltet smør
1,5 ts tørr gjær
1 ss sukker
1 ts salt
400 g spelt mel
400 g helkorns spelt mel
(det er nok til 2 små brød)
Har du ikke brødmaskin så bland lunken melk, smeltet smør, salt, sukker og gjær i en bakebolle, la dette stå i ca 10 minutter til det begynner å boble.
Ha i melet og elt til alt er godt blandet og deigen slipper kanten av bolle, la deigen heve til den er dobbel så stor.
Bland smørblandingen
Del deigen i 2 emner, jeg laget 15 små boller ut av hvert emne(du kan lage flere), flatet ut bollene og smurte på smørblandingen.
Det er viktig at man smører smøret helt ut i kantene, hvis ikke så klistrer deigen seg sammen igjen.
Sett alt sammen og ha de i en brødform og la brødene etterheve i 30-40 minutter.
Bak de midt i ovnen på 160 grader Celsius(varmluft) i 30-40 minutter.
Legg de på en rist når du tar de ut av ovnen, de er best servert varme.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar