Sjokoladetrøfler med peppermynte trukket med mørk sjokolade
Denne oppskriften gir ca. 35 ruter med sjokoladetrøfler og bør lages over to dager, hvis du har tid.
Til sammenligning til trøfler med chili og kanel(se HER) er denne trøffelblandingen mykere
Til sammenligning til trøfler med chili og kanel(se HER) er denne trøffelblandingen mykere
300 g mørk sjokolade
2,5 dl fløte
50 g smør
1-3 ts peppermynteolje
(jeg synes at smak er så personlig og smakstilsetninger man kan få kjøpt er så forskjellig så prøv deg frem når det gjelder mengde)
(jeg synes at smak er så personlig og smakstilsetninger man kan få kjøpt er så forskjellig så prøv deg frem når det gjelder mengde)
Kok opp fløte og smør. Ta av kjelen fra varmen, bryt sjokoladen i biter og ha i den varme blandingen. Rør til sjokoladen har smeltet og smakstilsetningen. Hell røren i en form eller former (mine er 1cm tykk), dekk til og sett det kaldt natten over.
Dag 2:
Skjær trøflen i biter ca 2x2 cm og frys bitene i noen timer før du trekker de med sjokolade.
Varm opp sjokoladen over vannbad og pass på at den ikke blir mer enn 40 grader, husk at sjokolade smelter ved kropstemperatur. Blir sjokoladen for varm blir den knudrete og fort missfarget.
Når overtrekksjokoladen er klar tar du ut bitene fra fryseren litt og litt og dypp de i den smeltede sjokoladen. Legg en bit folie med sjokoladetrykk og la sjokoladen stivne, når sjokoladen er hard så kan du ta av folien og sjokolade trykket vil bli værende på bitene.
Oppbevar tørt og kjølig.
Valg av sjokolade er viktig jo bedre sjokolade du bruker jo bedre smaker trøffelkulene dine.
Når overtrekksjokoladen er klar tar du ut bitene fra fryseren litt og litt og dypp de i den smeltede sjokoladen. Legg en bit folie med sjokoladetrykk og la sjokoladen stivne, når sjokoladen er hard så kan du ta av folien og sjokolade trykket vil bli værende på bitene.
Oppbevar tørt og kjølig.
Valg av sjokolade er viktig jo bedre sjokolade du bruker jo bedre smaker trøffelkulene dine.
Hei Liza!
SvarSlettBra innlegg, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no
Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no
Hilsen Magne i VG
Takk, så gøy)
SlettDette ser bare så godt ut!!!
SvarSlettTakk:)
Sletthvordan får man sjokoladetrykk ??
SvarSlettFølg cacas lenken, det er det eneste stedet jeg vet om for oss vanlige.
SlettDisse ser kjempegode ut! Vil prøve meg på disse, men har noen spørsmål:
SvarSlettHvor kaldt skal de stå fra dag 1 til dag 2?
Er en liten langpanne passe som form?
Og til slutt, hvor holdbare er de?
Setter stor pris på svar! :)
Vanlig kjøleskaptemperatur, liten langpanne holder, jeg bruker en form for lasange. Holdbarheten er 2-3 uker, kommer an på hvor nøye du er med temperaturen under tilberedning og oppbevaring.
SvarSlettTusen takk :)
SlettDeilige sjokoladetrøfler, bare elsker slike kaloribomber:) Ha en fin helg da:)
SvarSlettTakk, du også:)
Slett