fredag 15. februar 2013

Valentines meny 2013 hos Casa Liza


Hei, hei reposter dette innlegget med link til utfordringen inne hos Matbloggsentralen
Hvis dere har lyst til å stemme er bidraget mitt nr. 40

http://www.matbloggsentralen.com/2013/02/ukens-utfordring-mat-til-valentinsdag.html
---------------------------------

St. Valentines day er i morgen, en dag som ikke er så utbredt her i Norge ennå, men fler og fler har begynt å feire den.

Valentinsdagen har blitt feiret i England siden 1600-tallet som hentet ideen fra myten om Den hellige Valentin (Valentinus). Valentin ble fengslet etter at den romerske keiseren Claudius II truet med fengsel og dødsstraff for dem som ikke avsverget seg kristendommen. Valentin ville ikke avsverge sin gud, og ble derfor steinet til døde i 273 e.Kr.. Før Valentin ble drept, skrev han et brev til sin kjære Julia og bad henne holde seg til Gud. Han undertegnet med «… fra din Valentin».


I vår familie feirer vi noen ganger de forskjellige høytidene som vi har observert i det store utland og siden min bedre halvdel og jeg faktisk møtte hverandre i USA, så synes jeg det er litt koselig å feire dagen.

Matbloggsentralen har en utfordring gående og med tanke på dagen, har jeg satt sammen denne menyen. Enkle retter med få ingredienser som man raskt setter sammen midt i uken.
Opprinnelig innlegg kan du lese HER

Forrett til 4-6 personer

100 g potet i terninger
225 g pastinakk i terninger
1 medium hakket løk
salt/pepper
7½ dl hønsekraft du kan sikkert bruke grønnsaksbuljong i stedet
2½ dl fløte
1 ts trøffel pasta

Fersk timian som garnetyr
Du kan servere godt brød, butterdeigskjeks eller krutonger til.

Kok opp poteter, pastinakk og kraft til alt er mørt.
Mos blandingen og trøffelpastaen med en stavmikser eller kjør den i en foodprosessor
ha i fløte, salte og pepre etter smak og kok opp, når det såvidt begynner å boble er den ferdig.
Garner med timian og server med brød eller kjeks.

Opprinnelig innlegg kan du lese HER
100-200 g fisk per pers.
50 g smør per pers
0,25 dl hakkede mandler per prson
Grønnkål 
(du kan bruke fersk spinat også, konsistensen vil være annerledes)
1 Sitron skive per pers.
salt og pepper

Salt fisken og sett tilside og snitt opp grønnkålen.
Stekte mandlene i 2/3 deler av smøret og sitronskivene, ikke klem sitronskivene

Stekte torskebitene på medium varme og under stekingen heller du litt av det varme smøret på fisken, dette tok meg ca. 10 minutter, sett fisken til side. 
Stek grønnkålen raskt på høy varme, så salte og pepre.

Jeg brukte ikke mer en 30 minutter på denne retten.
Dander på en tallerken og server.
Du kan servere kokte poteter, potetmos, blomkål pure osv til denne retten

Opprinnelig innlegg kan du lese HER
4-6 porsjoner
8 plater gelatin
4 egg
4 ss sukker
1 dl appelsin juice
2 dl grapefrukt juice

Pynt:
Bær
müsli

Bløt gelatin i kaldt vann. Pisk eggeplommene og sukker med en håndmikser og ha i
1/2 dl juice. Kryst gelatinen fri for vann og smelt den over vannbad, bland gelatinen med resten av juicen
Rør gelatin blandingen i en tynn stråle i eggene. Pisk eggehvitene stive og vend dem forsiktig i eggemassen.
Fordel desserten i 4-6 porsjonsglass og sett dem kaldt et par timer.
Pynt med bær og müsli like før servering og ha på noe grønt for kontraster.

Denne middagen tror jeg at min mann kan spise, men
sannheten er at jeg håper han tar meg ut på en romantiskmiddag;)

7 kommentarer:

  1. Dette så herlig ut :)
    Vi skal ha kamskjell til forrett, hjortbiff og pannakotta :)

    Gleeder meg! :)
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Høres kjempegodt ut det også:)
      Kos dere:)

      Slett
  2. Tror nettopp jeg fant min nye favorittblogg :)
    Kjempemange herlige oppskrifter og fine bilder!

    Mvh Monica
    (www.monicasmat.blogspot.no)

    SvarSlett
  3. Mye fint her inne, du fikk min stemme:-)

    SvarSlett
  4. Stemte på deg!
    Blir spennende å høre resultatet :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...