Jordbærpurée kapslet inn i en tynn gele hinne er også en annen morsom ting innenfor molekylær gastronomi.
En av mine favoritt desserter er jordbær med balsamico saus og vanilje is, tenkte dette ville være en fin enkel begynnelse på min molekylær gastronomi eventyr, jordbær og balsamico
4,75 dl vann
2 g alginat
Bland dette med en stavmikser og la blandingen stå å hvile kaldt i kjøleskapet i 10 minutter
Fyll
4,5 dl jordbær
5 ss sukker
1/2 ts kalsium laktat
moser dette i en blender eller lignende
Når alt er klart
bruk en teskje og slipp litt puré i alginatbadet og la de ligge i badet i ca 3 minutter,
med en hullsleiv plukker du de forsiktig opp og legger de i et vannbad for å skylle de.
Plukk de opp, sett skjeen på kjøkken papir for å trekke bort overflødig vann.
Dander på en skje og pynt med balsamico caviar
For Balsamico kaviar se HER
Mange har sikker sett dette før og hvordan det funker
Hinnen er som den rundt en eggeplomme
Morsomt ikke sant?
Ingrediensene kan kjøpes HER eller så kan du kjøpe det i butikken deres i Mathallen i Oslo
Ingrediensene kan kjøpes HER eller så kan du kjøpe det i butikken deres i Mathallen i Oslo
WOW! Veldig delikat og fristende! Spennende tilberedning:-) Ble også inspirert til å lage biffsalaten din. Gleder meg til å følge bloggen videre.
SvarSlettHilsen Linda
Stilig :) Så veldig lekkert ut
SvarSlettKan jeg spørre hvor du kjøper Kalsiumlaktat? Jeg leter og leter, men det virker umulig å oppdrive. Takknemlig for tips til hvor det kan skaffes.
SvarSlettHei beklager sent svar, jeg så ikke spørsmålet ditt før nå. Jeg kjøpte Kaliumlaktat på Mathallen i Oslo, men ser nå at den butikken ikke er der lenger.
Slettgastronaut.no selger fremdeles http://www.gastronaut.no/E2x2VLXC9g_H7z_AhlFK64-KFLV68f3TP9D6CJ1K02.ips?template=webshop
Lykke til
Mvh
Liza