mandag 18. februar 2013

En munnfull med jordbær og balsamico

 Jordbærpurée kapslet inn i en tynn gele hinne er også en annen morsom ting innenfor molekylær gastronomi.
En av mine favoritt desserter er jordbær med balsamico saus og vanilje is, tenkte dette ville være en fin enkel begynnelse på min molekylær gastronomi eventyr, jordbær og balsamico

For å lage hinne brukte jeg


4,75 dl vann
2 g alginat
 Bland dette med en stavmikser og la blandingen stå å hvile kaldt i kjøleskapet i 10 minutter

Fyll
4,5 dl jordbær
5 ss sukker
1/2 ts kalsium laktat
moser dette i en blender eller lignende
  Når alt er klart
bruk en teskje og slipp litt puré i alginatbadet og la de ligge i badet i ca 3 minutter,
med en hullsleiv plukker du de forsiktig opp og legger de i et vannbad for å skylle de.
 Plukk de opp, sett skjeen på kjøkken papir for å trekke bort overflødig vann.
 Dander på en skje og pynt med balsamico caviar
For Balsamico kaviar se HER
 Mange har sikker sett dette før og hvordan det funker
 Hinnen er som den rundt en eggeplomme
Morsomt ikke sant?

Ingrediensene kan kjøpes HER eller så kan du kjøpe det i butikken deres i Mathallen i Oslo

4 kommentarer:

  1. WOW! Veldig delikat og fristende! Spennende tilberedning:-) Ble også inspirert til å lage biffsalaten din. Gleder meg til å følge bloggen videre.

    Hilsen Linda

    SvarSlett
  2. Stilig :) Så veldig lekkert ut

    SvarSlett
  3. Kan jeg spørre hvor du kjøper Kalsiumlaktat? Jeg leter og leter, men det virker umulig å oppdrive. Takknemlig for tips til hvor det kan skaffes.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei beklager sent svar, jeg så ikke spørsmålet ditt før nå. Jeg kjøpte Kaliumlaktat på Mathallen i Oslo, men ser nå at den butikken ikke er der lenger.
      gastronaut.no selger fremdeles http://www.gastronaut.no/E2x2VLXC9g_H7z_AhlFK64-KFLV68f3TP9D6CJ1K02.ips?template=webshop

      Lykke til
      Mvh
      Liza

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...