onsdag 6. februar 2013

Sjokolade whoopies med bringebær ostekrem, kakemiks og original oppskrift

Jeg har lenge har lyst til å prøve å lage disse kakene og nå har de kommet kakemikser i butikkene.
 Ja, ja, det er ikke akkurat fra grunnen av, men jeg er bare et menneske jeg også, noen ganger må man ty til noe lettvint. Dessuten forsøkte jeg å lage disse i helgen og ødela 6 brett  i forskjellige farger.
Som student i San Fransisco tidlig 90 tallet forsøkte jeg å finne disse i butikkene, men uten hell, som den nerden jeg kan bli ganske besatt av noe og leter og leter. Jeg kan lete i flere år, for husker jeg riktig så jeg Whoopie pies for første gang jeg så filmen Bonnie and Clyde og vært veldig nysgjerrig på kakene, he he he, UFF.


Kakemiksen smakte bra den,
men barna og jeg synes kanskje kakene ble litt tunge og kompakte.


Jeg fulgte instrukssen på pakken og sprøytet ut klatter på en plate med bakepapir.

laget fyllet og satte kakene sammen.

Whoopie pies var å se på bloggene rundt omkring på bloggene for litt siden, og som nevnt  har jeg vært fasinert av disse kakene lenge.
Oppskriften under heter seg å være den originale oppskriften, men samtidig sies det at whoopie piene egentlig er kakedeigrester som Amish kvinnene laget små runde kaker av og laget sandwicher av med vaniljefyll.

Vet dere hvorfor det heter Whoopie pie?
Ryktene sier at da Amish kvinnene i Pensylvania hadde kakedeigrester igjen laget de disse kakene til barna og mennene sine som et lite mellommåltid. Da kakene ble oppdaget i matboksen utbrøt de "Whoopie" så derfor navnet Whoopie pie

Ingredienser
1 liter mel
2,5 dl cacao
5 sukker
2,5 dl margarin
2 ts natron
1 klype salt
2 ts vanilje ekstrakt
2 egg
2,5 dl melk
2,5 dl varmt vann

Bland mel, salt, cacao og natron i en bolle og legg til side. 
I en annen bolle blander du sukker, maargarin og egg, bland med en mikser i ca. 2 minutter.
Blad det tørre med egge blandingen, varmnt vann og melk miks i 2-3 minutter til og ha i vaniljen, bland i noen minutter til. Når kakene er ferdig avkjøles de på rist

Jeg bruker en isskje som jeg bruker til cupcake til å porsjonere ut deigen på en plate med bakepapir.
Stek kakene midt i ovnen på 180 grader Celsius(varmluft) i 10-12 minutter

Fyll
4 ss hvetemel
4 ss melk
2 eggehviter
3,5 dl margarin
2 ts vaniljeekstrakt
10 dl melis

Pisk alle ingrediensene utenom eggehvitene til en luftig masse i noen minutter, stivpisk eggehvitene og vend den inn i smørmassen

Sett sammen whoopiene ved å sprøyte fyllet på undersiden av en kake og legg en annen over.
Pakk de inn i gladplast, da holder de seg bedre og oppbevares tørt og kjølig.
Disse over var et forsøk på red velvet whoopies men i fargen mauve
de ble ikke så fine fordi jeg stekte de for lenge og de brune ble litt flate.


1 kommentar:

  1. Spennende. Søte å se til da. Jeg driver å jobber med min egen red velvet cupcakes oppskrift da jeg ikke har likt de jeg har funnet - det er vel lov å være litt sær? Klem

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...