mandag 4. februar 2013

Scones med kefir eller buttermilk biscuits

Scones og biscuits er vel omtrent det samme og denne oppskriften lærte jeg meg da jeg bodde i USA
Buttermilk er vel egentlig kjernemelk de som man får igjen etter at man har kjernet smør, men i disse dager refereres det til andre fermenterte melkeprodukter som for eksempel kefir, så jeg lager disse amerikanske sakene med kefir.
Det som er så fint med disse er at det tar under en halv time å lage.


Forvarm ovnen til 200 grader Celsius 
5 dl mel
1/4 ts natron
1 ss bakepulver
1 ts salt 
1 ss sukker
6 ss smør
Ca.2,5 dl kefir


Bland alt det tørre i en bolle og smuldre smøret i til du får en kornet blanding.
Ha i i kefir og bland deigen, den må ikke bearbeides mye for da blir den fort seig og tung, foldes maks 6 ganger. Kjevle ut deigen og stikk ut kaker.
stek de midt i ovnen på 200 grader Celsius i 10-12 minutter til de er gylne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...