tirsdag 19. februar 2013

Kirsebærterte


Jeg er så heldig å ha et kirsebærtre i hagen og en svigermor som har plukket, fjernet steinene og lagt de i posjonspakker i fryseren for meg.
De sier at veien til en manns hjerte går via magen, så en stor takk til svigermor for å hjelpe meg å holde på mannen min, men han stakkar ser nok ikke like positivt på det, for all desserten gjør at han må snøre på seg joggeskoene og løpe mange kilometer, men han ofrer seg;)



Liker du syrlig søte terter er denne en terte for deg.

For english look here
Deig:
3,75 dl hvetemel
2 ss sukker
1/4 ts salt
125 g kaldt smør delt opp i terninger
2 ss finrevet sitronskall
1 eggeplomme(glemte å ta bilde av denne)
1-2 ss kaldt vann

Fyll:
1 liter kirsebær
2,5 dl sukker
(du kan jutere sukkermengden slik at du får den syrlighet eller sødme du liker)
2 ss maizenna mel

Bland mel, sukker og salt i en foodprosessor, tilsett smørterningene og sitronskallet,
kjør foodprosessoren til blandingen ser ut som grov sand.
Ha i eggeplommen og så 1-2 ss kaldt vann, la maskinen fortsette å gå til alt klumper seg.
Klapp deigen til en rund plate på 10-12 cm i diameter og sett den kaldt i ca. 30 minutter
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
Bland kirsebær og sukker i en liten kasserolle, kok opp, jevn ut med maizenna oppløst i litt vann og kok ti alt tykner
Rull ut deigen og ha den i en paiform
Hell fyllet i pai skjellet og pynt med overflødig deig, jeg pyntet med stjerner.
 Bak den midt i ovnen i ca. 40 minutter eller til deigen er blitt gyllen. 
La paien avkjøle seg og server den lun med vanilje is.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...