På Valentines day skrev jeg litt om Black day (14. april) de singles svar på valentines day i Sør Korea.
Jeg skrev at man skulle kle seg svart og spise og drikke svart. Denne retten er en typisk rett som spises den dagen og selv om det ikke er Black day ennå så hadde jeg lyst til å vise dere den.
Den kan lages med sjømat, svinekjøtt og vegetarisk..
Den er jo ikke svart denne sausen, men mer lik en vanlig brunsaus.
Den er jo ikke svart denne sausen, men mer lik en vanlig brunsaus.
Retten serveres oftest med nudler, men ris kan også brukes.
Opprinnelsen til denne retten er kinesisk som mange andre nuddelretter i asia.
Jeg har brukt ukens testprodukt Boil-in-bag fusilli.
Du trenger;
4 posrsjoner fusilli boil-in-bag
250 g svinekjøtt skåret i terninger
2,5 dl daikon skåret i terninger
2,5 dl squash skåret i terninger
2,5 dl poteter skåret i terninger
2,5 dl oppskåret løk
3 ss vegetabilsk olje
0,5 dl black bean paste
5 dl vann
1 ts maisennamel
1 ts sukker
1 ts sesamolje
1,5 dl agurk skåret
Brun kjøttet i en wok med 1 ss olje og tilsett daikon og stek i ca. 1 minutt.
Tilsett poteter, løk og squash og wok videre til potetene begynner å bli litt gjenomsiktlige.
Dytt alle ingrediensene ut til siden og tilsett 2 ss olje i midten. Ha i bønne pastaen, stek den i ca. 1 minutt og bland altsammen tilslutt.
Tilsett vannet og gi alt et oppkok under lokk i ca 10 minutter.
Når alle grønnsakene er møre tilsetter du maisennamelet som er utblandet i kaldt vann med litt sukker.
Kok opp til sausen tykner og tilsett sesamoljen
.
Server med pasta og masse fyrstikk tynne agurk biter. Pastaen er nokså salt og agurk bitene balaserer retten.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar