onsdag 4. februar 2015

Kimchi jjiggae, koreansk kimchigryte

Kimchi jjiggae er en sterk Koreansk gryte/suppe. Når vi var ute å spiste i Korea fikk vi servert denne som en avslutning ved de fleste måltid sammen med ris hvis du fremdeles var sulten.
Til denne retten bruker man gjerne ordentlig moden kimchi av kinakål, du får en kraftigere kimchi smak, men alle de gode bakteriene som finnes i den ukokte kimchien vil dessverre ikke overleve kokeprosessen.
Det er ikke alltid lett å lage koreansk mat i Norge selv om mange innvandrerbutikker er ganske velfylte av eksotisk mat, koreanske produkter er dessverre mangelfull.
Det er en fermentert chilipaste som skal brukes i denne, jeg har erstattet den med en kimchi base som jeg har funnet i en av de lokale innvandrerbutikkene jeg pleier å handle i.




Til 4 persomer

350 g storfekjøtt tynnskåret og strimlet
1 ss sesamolje
5 dl kimchi
1/2 hakket løk
2 fedd presset hvitløk
1 ss kimchi base
1 ss Koransk chili eller cayenne pepper
1 ss soyasaus
7,5 dl vann
1/2 pakke tofu
2 oppskåret vårløk

Stek opp kjøttet med løl og hvitløk i sesamoljen.
Tilsett Kimchi og stek dette sammen i noen få minutter.



Ha i resten av ingrediensene utenom tofu og vårløk og kok opp suppen.
Sett ned temperaturen og la suppen småkoke i ca 25 minutter.
 Tilsett tofu etter ca. 10 minutter og vårløken rett før servering. 

Server gryten med ris.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...