Denne retten var for meg veldig norskt da jeg var liten sammen med kjøttkaker i brunsaus, litt yin(mørk) og yang(lys). Samme rett men laget av to forskjellige råvarer, med noen små ulikheter i ingrediensene.
Jeg gikk forbi hyllen med hermetikk da jeg var på Kiwi og ble litt interessert, jeg leste innholdsfortegnelsen på boksene og tok med meg den som hadde mest fisk i seg 57% Vesteraalens. Jeg ruslet videre for å kjøpe inn noe mer og havnet ved disken hvor de har fiskekaker og der fant jeg en liten plastikkdunk med fiskeboller fra fiskemannen og den inneholdt 60% fisk samtidig som den er glutenfri. Jeg byttet selv om den kostet noe mer(kr.5,- eller var det 7,-), men merker du forskjell? Det er snakk om 3% fisk. Jeg tror ikke jeg ville merket noe forskjell.
8-10 ppoteter
1 boks/500 g fiskeboller
4-6 Gulrøtter
Hvitsaus
Persille eller karry pulver
Lage saus selv eller benytter du deg av posesaus?
Saus er så enkelt å lage, en enkel hvitsaus tar nesten like lang tid som å lage den fra bunnen av.
Her er oppskrift på tradisjonell hvitsaus, men titter du lenger ned finner du oppskrift på glutenfri hvitsaus
Her er oppskrift på tradisjonell hvitsaus, men titter du lenger ned finner du oppskrift på glutenfri hvitsaus
2 ss Smør
3 ss hvetemel
2½ dl kraft fra fiskebolleboksen
1,5 dl Hel melk
¼ ts revet muskat
¼ ts salt
¼ ts pepper
Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter. Skrell og del gulrot i skiver.
Smelt smør i en kjele ved svak varme. Tilsett mel og rør godt. Hell i kraften, litt om gangen.
Rør sausen glatt og jevn. Tilsett melk og kok opp under omrøring.
La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Riv muskat på et rivjern, og smak til sausen med salt, pepper og muskat.
Tilsett mer melk hvis sausen blir for tykk.
Legg fiskeboller i sausen og la det hele bli gjennomvarmt før servering.
Damp gulrøttene i fem minutter eller til de såvidt er møre.
Glutenfri variant
Glutenfrie boller fortjener vel egentlig glutenfri saus.
2½ dl kraft fra fiskebolleboksen
1,5 dl Helmelk
¼ ts revet muskat
¼ ts salt
¼ ts pepper
1,5 ts maisennamel utblannet i 3 ss kaldt vann
Bland sammen alle ingrediensene utenom maisennamelet i en liten kasserolle og begynn å koke opp melken
Rør ut maisennamelet i det kalde vannet og hell blandingen i en tynn stråle mens du rører. Rør til det begynner å koke og til sausen tykner.
Nyt maten og ha gjerne litt hakket persille eller karrypulver til
Nyt maten og ha gjerne litt hakket persille eller karrypulver til
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar