Halvfabrikata to dager på rad, ikke helt bra det der. Det er vinterferie og familien er spredt for vær og vinder, mor er hjemme og er syk og noen er heldige og har fått reist på fjellet.
Jeg har heldigvi femtenåringen hjemme som hjelper til med middagen, han har andre planer for helgen og kunne ikke være med de andre.
Denne gangen fikk han beskjed om å gå i butikken for å kjøpe noe enkelt men godt. Han kom hjem med karbonader og brød.
Denne middagen til to personer kostet rundt kr. 100,-
5 stk karbonader 79,90
Fort og gærli lønner seg ikke, men det gjør livet så litt enklere til tider.
Meg: Hva synes du?
Sønn: De er gode, det er jo Gilde, men hjemmelaget er best.
Jeg må nok innrømme at mine smaksløker er redusert for tiden og er ikke i stand til å smake forskjell på godt og vondt. For min del burde neste måltid må nok bli suppe igjen, det er litt vondt å tygge og svelge for tiden.
Til 15 åringen og meg
1-2 skivet løk
1 ss smør
1/2 ts sukker
1/2 dl vann
1 pk Skikkelige karbonader fra gilde,
bruk gjerne hjemmelaget eller et annet merke.
5 brødskiver
litt grønt til pynt.
Brun løken i en panne med litt smør på middels til høy varme til løken begynner å bli karamellisert, dryss på sukker og stek videre til all sukkeret er løst opp. Ha i vannet og bland godt og kok opp til vannet har fordampet. Sett løken til side og stek opp karbonadene.
Når karbonadene er ferdig så del dem gjerne i to og legg dem på brødskivene med litt stekt løk over.
Server gjerne noe grønt til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar