onsdag 25. februar 2015

Sopas, Kylling- og pastasuppe

Feed a cold and starve a fever heter det på godt utenlandsk. Brygger du på en forkjølelse er denne suppen god å ha for hånden.


Sopps fusilli sponset
Sopas betyr vel egentlig bare suppe, men på Filippinene er dette en melkebasert kyllingsuppe med makaroni, jeg droppet melken. Dette er en suppe man koser seg med på "kjølige" dager. Her i Norge er ikke kjølige dager i få tall, men hva definerer de som kjørlige dager på Filippinene.
Kyllingsuppe eller hønsesuppe sies å være naturens antibiotika og veldig bra når en har influensa.
For ekstra skyts og for å styrke immunforsvaret har jeg i ekstra hvitløk og ingefær, Istedet for macaroni har jeg i ukens testprodukt Sopps boil-in-bag fusilli.

Suppe til 4 +

2 ss ekstra virgin olivenolje
1 hakket løk
3 fedd presset hvitløk
2 ts finhakket fersk ingefær
2 liter kylling kraft
du kan bruke bujong om du ikke har kraft tilgjengelig
2 gullerøtter, kuttet
3 porsjoner Sopps Boil-in-bag fusilli
2 stilker stangselleri
Strimlet kjøtt av en kylling
Salt og pepper etter ønske
1 håndfull med hakket persille
chili til pynt for litt hete


Stek opp løk, hvitløk, ingefær i en gryte til løøken er blank.
Ha i kyllingkraften og tilsett gulrøttene og pastaen, la dette koke i fem minutter før du tilsetter resten av ingrediensene utenom persille og chilli.
La dette småkoke ca 5 minutter til pastaen er ferdig.
Ha i persillem og server, pynt gjerne med litt ekstra persille og chili.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...