Trukket torsk med potet-, agurk- eple-, og spekeskinkesalat med ramsløkmajones.
ristet asparges, rømme, løyrom, og vårløk drysset med hakket sprø spekeskinke.
De siste ukers bloggtreff og andre sammenkomst har gitt inspirasjon til denne retten.
Torsken er trukket i saltet vann
Potet-, agurk-, og eplesalaten med ramsløk gir syrlighet og sødme til retten og et hint av hvitløk uten å være for skarp.
Løyrom og spekeskinkedrysset ble brukt for å salte retten og gi litt farge;)
Torsken er trukket i saltet vann
Potet-, agurk-, og eplesalaten med ramsløk gir syrlighet og sødme til retten og et hint av hvitløk uten å være for skarp.
Løyrom og spekeskinkedrysset ble brukt for å salte retten og gi litt farge;)
Jeg har brukt :
Torsk
Poteter
Agurk
Eple, Granny Smith
Jeløy asparges
Majones
Creme fraishe
Æra spekeskinke
rømme
Løyrom
Vårløk
Ramsløk, funnet i skogen:)
Torsken ble trukket i saltetvann
100-200 g pr person
(på bildet viser jeg en liten porsjon 100 g fisk)
Potet og eplesalat:
1 dl epler skåret i terninger
1 dl poteter skåret i terninger
0,5 dl agurk i terninger
Lik mengde majones og creme fraishe
1-2 ss av hver eller så mye du ønsker
4 skiver med spekeskinke skåret i små biter
1-2 ts ramsløk puré-kan kjøpes i butikken.
hvitpepper
Bland alt godt i en bolle og la den stå en stund
Stek aspargesen raskt i litt smør
Spekeskinkedrysset kan gjøres på to måter:
Tørke 1-2 skiver i ovnen på 70 grader Celsius i noe timer til det er tørt og sprøtt eller
Kjør de i mikroovnen i 1-2 minutter.
Hakkes i små biter når det er ferdig.
Fisken toppet jeg med rømme og løyrom
peppre etter smak
peppre etter smak
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar