mandag 20. mai 2013

Biscuits'n gravy med eggerøre

Biscuits'n gravy er amerikas versjon av flesk og duppe, en skikkelig hjertestopper og godt en gang i blant. Jeg har laget en versjon med eggerøre, men egentlig brukes det med noe amreikanerene kaller breakfastsausage, en grov pølse som ofte er en del av frokosten og brukes sammen med bacon eller alene. Pølsen hakkes opp og blandes med hvitsaus laget på pølsefettet.
Dette er noe som har utviklet seg fra kolonistene som bosatte seg i USA,hvor  mange av måltidene var basert på kjøtt, malt korn som ble varmet med/i saus. Biscuits'n gravy oppstod som regional spesialitet i sørstatene etter den amerikanske borgerkrigen, da det var mangel på mat. Frokost var et av hovedmåltidet på dagen, man måtte fylle magen og forberede seg på en lang dagsøkt på plantasjen.

Hvitsaus med bacon og eggerøre


200-300 g bacon
1-2 ss mel
melk
pepper
egg

Stek opp baconbiter til de blir sprø ta ut bitene og ha i 1-2 ss hvetemel surr sammen, ha i melk litt og litt til det blir en tykk saus. Lag egger røre og bland baacon og saus til du får en tykk røre, legg på en biscuit halvdel og strø på litt bacon og ha på pepper som krydder.
Du kan droppe eggerøre og lage som den under,
Biscuits som brukes i denne retten er  det samme som scones, og denne som lages med kefir er mykere og ikke så tørr.

 Forvarm ovnen til 200 grader Celsius 
5 dl mel
1/2 ts cream og of tartar
1/4 ts natron
1 ss bakepulver
1 ts salt 
1 ss sukker
6 ss smør
Ca.2,5 dl kefir

Bland alt det tørre i en bolle og smuldre smøret i til du får en kornet blanding.
Ha i i kefir og bland deigen, den må ikke bearbeides mye for da blir den fort seig og tung, foldes maks 6 ganger. Kjevle ut deigen og stikk ut kaker.
Stekes midt i ovnen i 10-12 minutter på 200 grader Celsius.
Se fremgangsmåte HER

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...