Jeg synes orkideer er vakre blomster og pynter gjerne kaker med spiselige varianter,
her viser jeg hvor enkle de er å lage
Sukkerfondant er enklest å bruke siden den er myk og smidig, marsipan kan lett sprekke opp.
Jeg har en del former fra Wilton jeg liker å bruke, du kan kjøpe de fra Cacas.no
Kjevle fondanten til 1,5-2mm tykkelse og stikk ut formene.
for å gjøre det enkelt lager jeg en liten dråpe av gulfarget masse til støvbærer og stikker ut den som skal være rundt i rosa.
Børster den rosa biten med et mørkere pulver som gir en silke blank utseende, den er også fra Cacas
Limer på støvbæreren på og former den rosa delen rundt.
Kronbladene kjevler jeg til på en silikonform med mønster
for å gi kronbladene struktur.
Presser forsiktig rundt kantene på kronbladene for å få de tynnere og for å gi dem en mer autentisk preg.
Legger delene til tørk i små skåler.
Når de er tørre limer du dem sammen med spiselig lim
Jeg kortet ned den rosa delen til halv størrelse før jeg limte den på.
En orkidé klar til bruk:)
HER er en lenke til en kake jeg har laget tidligere
Ser utrolig herlig ut! :)
SvarSlettTusen takk:)
SlettDu er SÅ flink!
SvarSlettVeldig morro å se alt det gode du lager.
Klem fra Heidi