Denne helgen har jeg bakt kaker til et par konfirmasjonskaker til venner av oss og da baker jeg ekstra sukkerbrød i tilfelle noe går galt. Det gikk ikke så galt så jeg hadde noen kaker ekstra, noe gikk i fryseren til senere kaffekos med familien, men jeg ville forsøke noe som jeg hadde sett på nettet og instagram en sund. Jeg brukte en krem laget av smør og naturell kremost.
Sukkerbrød 26 cm diameter
forvarm ovnen til 170 grader Celsius
6 egg
2 dl sukker
3 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
Stivpisk egg og sukker
sikt shvetemel og bakepulver litt og litt i eggedosisen og vend melblandingen forsiktig i røren.
Smør formen og dryss i mel, ha røren i og bak midt i ovnen i ca. 35 minutter.
Avkjøl på rist.
forvarm ovnen til 170 grader Celsius
6 egg
2 dl sukker
3 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
Stivpisk egg og sukker
sikt shvetemel og bakepulver litt og litt i eggedosisen og vend melblandingen forsiktig i røren.
Smør formen og dryss i mel, ha røren i og bak midt i ovnen i ca. 35 minutter.
Avkjøl på rist.
Krem
1 mellomstorplate toppris
500 g romtremperert smør
500 g romtremperert smør
500 g naturell kremost
400 g melis
2 ts fersk sitronjuice
Visp mykt smør, kremost og melis til en luftig lett blanding
bland dette med 1/5 av kremen, pass på at sjokoladen ikke er for varm når du blander den i kremen.
Fyll kaken
Smør inn kaken med kremen
marker kaken med hjelpelinjer
sprøyt på puffer
bruk en spatel, klem forsiktig på puffen
og dra den ut til siden.
Sprøyt på små kuler langs kanten og ved bunnen.
Konfirmasjonskakene fra denne helgen
En kake til en håndbalkeeper
En olabuksekake til en fotballspiller
Du lager så flotte kaker :-) Jeg blir fristet når jeg leser bloggen din. Ikke bra for vekta med alle disse kakene :-)
SvarSlett