Denne kaken er ganske lik Tante Ruths kake som jeg har laget tidligere, navnet har kaken fått etter min manns gamle dagmamma. Denne gangen brukte jeg mørkere sjokolade og hadde i litt likør i glassuren for å gjøre kaken mer voksen i smak.
Jeg har også brukt et sukkerbrød jeg hadde liggende i fryseren fra en tidligere og pyntet med roser jeg laget tidligere, se HER
Sukkerbrødet bakte jeg i en langpanne og jeg brukte
12 egg
4 dl sukker
6 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt på hvetemelet med bakepulver. Vend melet forsiktig inn i eggedosisen med slikkepott.
ha røren i en langpanne med bakepapir og stek på 160 grader i ca. 30 minutter, på nederste rille til sukkerbrødet er pent gyllent og godt hevet. Sjekke med en pinne om den er ferdig før du tar den ut av ovnen.
Avkjøl kaken i formen, hvelvet på plate eller rist.
Glassur
400 g mørk sjokolade
400 g smør
4 ss kaffelikør, cognac eller en kremlikør
4 ss kaffelikør, cognac eller en kremlikør
som vi smeltet på medium varme og blandet inn
400 g melis
vispet godt og hadde i
2 egg
glasuren er ferdig når den tykner.
Delte kakebunnen i to tvers av og skar til sidene og så delte jeg hver del i to, hadde litt av fyllet mello hvert lag og helte resten på toppen av kaken.
Sukkerbrødet i bakgrunnen er hva jeg har brukt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar