Min manns svigerinne tåler ikke gluten og derfor pleier svigermor å bake denne kaken, 18 åringen i huset elsker denne kaken også. Den er også god med krem og den pleier jeg å legge under bærene, men jeg var tom for fløte.
den er enkel å lage
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius
Pisk
4 eggeplommer
100 g sukker
til eggedosis.
Smelt
200 sjokolade
200 smør
over vannbad
stivpisk
4 eggehviter
100 sukker
Vend sjokoladeblandingen i eggedosisen
Husk at sjokoladeblandingen må ikke være varmere enn kroppstemperatur.
tilslutt vender du inn den stivpiskede eggehviten.
Hell røren i en bakepapir kledt form ca. 23 cm i diameter
Bakes midt i ovnen i 40 min.
Denne skal være som brownien ikke gjennomstekt.
Hvis noen lurer på hvorfor kaken ser ut som den gjør er det fordi bakepapiret er blitt lagt i formen i et stykke og trykket ned rundt kanten:)
Som avec til kaken anbefales Sandeman portvin
Som avec til kaken anbefales Sandeman portvin
Mums - kanskje det er denne der skal lages når jeg får besøk av min "allergisk mot alt"-far senere i mai!
SvarSlett