Endelig har Jeløy aspargesen kommet. Vekstvilkårene på Jeløy er idéel for aspargesen, slik jeg har forstått det slipper bonden å bruke plantevern, for skadedyrene som kan ta knekken på og skade plantene trives ikke her i kalde nord.
Nå som husholdninges første ladning av disse lokale godsakene har kommet i hus, så måtte jeg bare dampe opp noen og servere dem med hollandaise saus og sprøstekt bacon.
Du trenger aspargess
Kokes eller dampes
Kokes eller dampes
bacon
Skjær i biter og sprøstek
Skjær i biter og sprøstek
Saus
300 g smør
3 stk eggeplommer
1/2-1 stk sitron
salt og pepper
cayennepepper
Fremgangsmåte
Klare smøret og sett til side. Bruk 100 gram smør pr eggeplomme.
Skill eggeplommene fra eggehviten.
Eggeplommene skal piskes opp over vannbad.
Ha eggeplommene i en bolle og sett bollen over en kjele med kokende vann
Pass på at bollen ikke kommer i kontakt med vannet.Pisk kraftig i ca 30 sekunder med noen vanndråper i eggeplommene. Fortsett å piske til det blir tykkere og du kjenner litt motstand. 6. Ha i litt og litt av det klarede smøret. Pisk smøret inn mellom hver gang.
Smak til med sitronsaft, cayennepepper, salt og pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar