En av rettene 18 åringen ville ha på bursdagen sin er sashimi av salma laks ved siden av sushien vi kjøpte. De eldste barna elsker rå fisk og har gjort dette siden de var små, men Mini styrer unna og vil ikke smake.
Oppskriften er funnet på salma.no
Til 4 personer
100 g salma
1 ss gressløk
1 sjalottløk
1 vårløk
2 ss syltet ingefær
2 ss koriander
0.5 ss sesamfrø
1 ts wasabi
0.5 dl soyasaus
Skjær SALMA i tynne skiver og anrett på tallerken.
Finhakk gressløk, sjalottløk, vårløk og koriander. Bland til en salat sammen med syltet ingefær.
Server salaten til SALMA. Rist sesamfrø gyldne i tørr stekepanne og dryss over sammen med wasabi og soyasaus.
SALMA skal være kjøleskapskald når du skal lage sashimi. Skjær 0,5 cm tykke skiver. Bruk en skarp kniv og skjær mot fiberretningene. Husk å bruke lange og jevne bevegelser.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar