fredag 13. mars 2015

Vegansk pizza

Slik jeg forstår det er pizza opprinnelig restemat, på en flat brødleiv hadde man på ønsket fyll og stekte den i en ovn. Denne type mat kan man spore tilbake til nyere steinalder og mange kulturer rundt om i verden har en eller annen form for brødmat med topping som stekes i ovn.|


Denne gangen har jeg laget en helt vegansk pizza uten osteerstatning med soltørkede tomater istedenfor pizzasaus og toppet med løk, squash og tomater.

2 dl lunkent vann

½ pakke fersk gjær
1 ts salt
2 ss olivenolje
400 g hvetemel

I en bolle rører du gjæret il litt vann og når det begynner å boble tilsetter du resten av vannet og oljen. Bland salt og mel, rør inn litt og litt av melblandingen til du får en smidig deig. La den heve på et lunt sted i ca. 30 minutter eller til dobbel størrelse.

Kjevle ut pizzadeigen tynt på melet bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplaten, enten i små individuelle eller en stor leiv.
Legg på fyllet.

1 liten krukke med soltørkedetomater i olje, finhakkes
1 squash skåret i skiver
1 strimlet løk
1 kurv med små smakfulle cherrytomater delt i to

Stek pizzaen midt i stekeovnen til den er gyllen og gjennomstekt, ca. 15 minutter på 225 °C.
Pynt med fersk oregano og litt maldonsalt.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...