Å bruke salat til å pakke inn maten vår med lærte vi i Sør Korea og det fine at det passer til så mye forskjellig. Denne gangen får salatbladene følge med deilige laksebiter, revne gulrøtter, hakket rødløk og en dressing med ingefær, hvitløk og lime.
800 g laksefileter skåret i terninger
Salt og pepper etter ønske
Dressing
1 fedd pressset/finhakket hvitløk
1 ts finrevet fersk ingefær
Juicen av 1/2 lime
1 dl majones
1 dl creme fraiche
du an bruke lett versjonen av majones og creme fraiche
salt og pepper etter ønske
bland alle ingrediensene i en bolle og la den stå og godgjøre seg.
2-3 hoder med hjertesalat
1 finhakket rødløk
3 revne gulrøtter
Skjær av bunnen på hjertesalaten, skyll og la vannet renne av.
Ha løk og gulrøttene i skåler og fordel rundt på bordet
Stek fisken i en panne med litt olje på medium til høy varme, i noen minutter, Du vil ha bitene såvidt gjennomstekte. Salte og pepre etter ønske.
Da er det bare å sette frem alt og bygge opp hvert sitt salatblad. ha på litt gulrøtter og fiskebiter så litt dressing og rødløk.
Enkelt og godt.
Til dette hadde vi deilig syrlig rabarbrasaft med sitron og kardemomme fra Köhler paviljongen.
Köhler paviljongen rene rabarbrasaft vant Det norske måltid pris i sin klasse. Jeg synes rabarbrasaften var best, men barna likte denne med sitron og kardemomme best.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar