Sjømatbørgere med inspirasjon fra østen, litt salt, litt sterk, litt søtt og litt syrlig.
Det er wakame salaten som gjør disse litt søtt og syrlig
Du trenger til 8 store burgere
Burgerbrød
Strimletsalat
Wakame salat, ferdigkjøpt
Nori flak
Majones
Shiracasaus eller annen chilisaus
Bland ønsket mengde majones med ønsket mengde saus.
300 g grovhakket laksefilet
300 g grovhakket torskefilet
300 g pillede rå reker eller ferske
1 ts salt
Bland dette sammen og sett til side.
300 g seifilet
1 ts salt
0,5 dl fløte
1 egg
2 ts potetmel
2 fedd presset hvitløk
3 ss gressløk
Pepper
Smør til steking
Kjør seifilet og salt godt sammen i en foodprosessor.
Spe med melk og matfløte til en jevn farse.
Tilsett potetmel, hvitløk og finhakket gressløk.
Smak til med nykvernet sort pepper.
Bland fiske farsen med den grovhakkede fisken og rekene
Form deigen til burgere og stek dem i smør på middels varme til de er gjennomstekte.
Sett sammen burgerene
Smør majones på den nederste delen av burgerbrødet, ha på strimlet salat, burger, nori, wakamesalat og tilslutt toppen av burgerbrødet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar