Trenger du å stagge søtsuget? Disse kulene er er kjempegod alternativ til sjokolade.
Viste du at mandler og ren kakao inneholder blant annet magnesium som er gunstig for hjertet og blodtrykket. Jeg søtet med Yacòn sirup som er et naturlig og en bedre søtning å bruke for diabetikere.
Konsistensen blir som en mellomting av fudge og marsipan.
Av denne oppskriften fikk jeg 14 kuler på sånn omtrent 2 cm i diameter.
1,5 dl mandler
0,5 dl kakao nibs
3 ss kokos olje
2 ss Yaconsirup
frøene av 1/4 vaniljestang
Jeg har rullet kulene i kokosmasse og bringebærstøv, men du kan bruke det du selv måtte ønske
1.I en liten foodpossessor kverner du mandlene og kakao nibsene,
til du får en finkornet konsistens se bilde 2. Husk å ikke mose for mye slik at fettet begynner å skille ut fra mandlene. Ha i kokosoljen, sirupen og vaniljefrøene og bland alt til en jevn fin masse se bilde nr 3. Sett massen kjølig i ca 20 minutter i kjøleskapet før du begynner å trille ut kuler.
Trill kuler og rull dem i det du måtte ønske.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar