Dette er et must når vi spiser Tex-Mex.
Refried beans er Mexicos svar på potetmosen og lages av pintobønner.
Egentlig heter det frijoles refritos som betyr velstekte bønner. Det engeleske navnet antyder at disse bønnene er om stekt, men det er ikke tilfellet.
Det er mange ulike måter å lage refried beans på og du kan bruke det meste av bønner, men i tradisjonell Tex-Mex mat er det gjerne pintobønner som brukes.
1 ss god olivenolje
1/2 mediumstor finhakket løk
1 fedd hvitløk
800 g kokte bønner, pinto-, borlotti-, røde-, eller svarte bønner
1 ts chilipulver, kan sløyfes
1 dl grønnsakskraft/1 dl vann pluss 1/2 grønnsaksbuljongterning
Salt og pepper etter ønske.
Stek løk i oljen på medium varme til den blir mør og tilsett hvitløk og chilipulver.
Mos dette i en blender eller med en stavmixer med væsken.
Ha dette tilbake i kasserollen og ha i bønnene og kok opp til bønnene er gjennomvarme. ca 5 minutter.
Grov mos bønnene med en sleiv, salte og pepre etter ønske.
Du kan også ha hakket fersk koriander sammen med bønnene.
Da er det bare å servere bønnemosen til til din favoritt Tex-Mex, taco, burito, chimmichanga, tostada, quesedilla osv.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar