onsdag 18. mars 2015

Fisk- og skalldyrsuppe med fenikkel

Jeg har dilla på fennikel sammen med sjømat.
Dette er en deilig fisk- og skalldyrsuppe med fennikel.
Fennikel har vært en lite brukt grønnsak her til lands, men blir mer og mer populær. Jeg liker den veldig godt sammen med sjømat

4 porsjoner forrett eller middag til 2-3 personer


300 g skinn og benfri torsk
300 g skinn og benfri laks
1 nett med blåskjell, rens skjellene
200 g pillede reker
1 fennikel
½ løk
3 gulrøtter
1,2 liter Fiskekraft
1 dl hvitvin
2 dl fløte
2 ss smør
Salt og pepper etter smak

Noen sjøkreps til pynt og nytelse

Strimle fennikel og løk, men spar på de grønne fennikel duskene. Stek grønnsakene blanke i smør, ha i hvitvin og kraft og la det småkoke litt. Ha i blåskjellene og kok opp til de åpner seg.
Ta ut blåskjelene og pill ut kjøttet, legg de rensede blåskjellene til side til senere bruk.
Skjær gulrøttene i terninger og ha dem i den kokende suppen.  Skru ned varmen og ha i fisken som du har skåret i terninger, la dem trekke til de er gjennomkokte. Ha i fløte og salte og pepre etter smak. Tilslutt tilsetter du de pillede rekene og blåskjellene

Ha suppen i skåler og pynt med fennikel duskene og noen skjøkreps om du vil.
Server gjerne godt brød til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...