lørdag 31. januar 2015

Lørdags tacosalat, Tostada

Selv om vi har spist masse god Texmex i USA så er vi glade i den norske varianten også, vel nesten norske. Ha ha ha kanskje vi burde kalle det NorMex eller kanskje SkanMex hvis den spises någenlunde likt rundt om i skandinavia


Tilbehøret som MÅ være med når vi har NorMex er hjemmelaget guacamole, salsa eller pico de gallo, refried beans, rømme og ostesaus
Oppskrift på ostesaus HER og oppskrift på guacamole HER
Denne gangen har jeg brukt ferdigkjøpt salsa, refried beans og tacokrydder
Tostada er egentlig en rett med fritert tortilla lefse og jeg like å forme den som en bolle og det gjør jeg ved å enten fritere lefsene hvor jeg holder en metalløse i midten av lefsen når du har den i oljen for å holde lefsene under oljen. Sidene på lefsen vil da søke seg opp og når de er ferdige så vil du få en skal som er sprø. En annen metode jeg bruker er å legge lefsene mellom to skåler så fort de er passe gylne akkurat som om du skulle lage krumkakeskåler. Disse lefsene er ikke like sprø for ellers får du ikke formet dem med like stort hell.
Friter ønsket mengde tortillas, hos oss holder det med to til hver.
Fyll med ønsket tacofyll og kos dere.

Jeg har brukt
400 g kjøttdeig
1 pakke tacokrydder.
1 Isbergsalat
Guacamole oppskrift HER
Nacho cheese saus oppskrift HER
1 boks med refried beans
salsa
Mais
Tomater
Løk


Bryt gjerne biter av skålen din og spis det med fyllet.

2 kommentarer:

  1. Mmm, det var en litt annen vri:))
    Så veldig godt ut!

    Ha en fin helg Liza:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Har en drøm
      Det er godt og ikke vanskelig å lage.
      Fin helg til deg også.
      Klem
      Liza

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...