lørdag 24. januar 2015

Food court på Sten og Strøm magasin.

Alle varemagasin med respekt for segselv har en mat avdeling.
I november i fjor fikk det ærverdige varemagasinet Sten og Strøm et ansiktsløft, de fikk en "food court" og noen av mine favoritter er samlet der. Som dere ser av posene over ble det litt shopping på meg like før jul. faktisk har det vel blitt itt shopping hvergang jeg har vært der.
Da jeg var liten likte jeg å gå rundt på Sten og Strøm sammen med mamma og jeg drømte om ting jeg skulle kjøpe når jeg ble stor. Den første ordentlige sminken ble kjøpt inn der av egne penger som jeg hadde tjent selv, ha ha ha, dette var på midten av 80 tallet. Nå er jeg stor, men shopping vanene har nok endret seg litt, jeg er mer en matturist i dag eller matidiot om du vil, ha ha ha.


Min første tur etter åpningen gikk til Summerbird for å kjøpe med meg noen fløteboller. Jeg hadde fyst på disse bollene lenge, for sist jeg var i København ble det ikke noe Summerbird på meg. 
Vel fremme spurte jeg mannen bak disken hva fløtebollene inneholdt, men jeg mente jo hvilke smaker hadde de. Jeg fikk som svar at det var et mykt fløteskum i dem, ha ha ha. 
Slik jeg forstår det er det lenge siden at man brukte fløte i disse herlighetene, i dag er det eggevite som har erstattet fløten og det er pga holdbarheten.
Hos Lakrids by Johan Bülow ble det litt forskjellige lakris produkter på meg og blant annet ingredienser til fløteboller med lakris . Oppskrift på mine boller som du ser bilde av under finner du HER
Gleden var stor da jeg oppdaget Marks & Spencer food. 
Her pleier jeg å plukke opp english muffins, crumpets og andre morsomme produkter jeg normalt ikke finner i Norge. Jeg håpet på å finne english muffins, men det hadde de så klart ikke, men det ble noen poser fulle her også. Jeg håper de vil få inn litt mer av de sære tingene. Ser ikke noe poeng å handle ting her som allerede finnes i Norge. Jeg vil heller ha english muffins fremfor potetgull og kjeks.
Siden det var lunsjtider, måtte jeg så klart stoppe innom Jonathan SushiSSM.
Sønnen til en venninne jobber der og jeg måtte jo slå an en prat og få han til å lage noe godt.
Sushi kokkene Nico og Jaydee kan sakene sine og så godt at han lille søte tassen på bildet under også ble veldig interessert. Sushien og sashimien lages på gode ferske råvarer. Deres skalldyrsalat er helt nydelig og den består blant annet av kamskjell og tempura fritert skampi.
Jonatan Sushi har blitt til en liten restaurantkjede og restaurantene finnes på Vindern, Steinkjer, Fornebu og nå i kjelleren på Sten og Strøm. 
Jeg har bare spist på Vindern og i food courten og jeg anbefaler Jonathan Sushi, god kvalitet til en anstendig penge.
Dette sier jeg ikke bare fordi jeg vet hvem søstrene til Jonathan er, jeg synes de leverer. 
En annen gang stoppet jeg innom Burito Project. Jeg så at de hadde burito San Fransisco style og kjøttet de bruker være seg storfe, svin eller kylling blir grillet i en Jospergrill.
Jeg var ikke klar over at de fantes et begrep som heter Burito San Fransisco style.
Jeg bodde jo i SF i fire år og husker spesielt buritoen på et lite sted på Mission street.
Denne buritoen var god, men ikke helt slik jeg var vant med, en den var for liten, to de brukte andre typer bønner, tre de fordelte fyllet likt. Ha ha ha, husker det pleide å irritere meg at fyllet ikke var jevnt fordelt men lagt bortover. En stor stjerne til Burito Project for at du  får fyllet jevnt fordelt.
Burito Project har også egne ferskpressede juicer som du kan skylle ned maten med,
Jeg testet en deilig frisk og god Mint Project som var laget på ananas, eple og mynte sammen med min burito med entrecote.
Hello Good Pie som jeg ble kjent med fra Mathallen på Vulkan har også etablert seg på Sten og strøm. Når jeg ikke lager pai selv og jeg er i nærheten av dette utsalgsteden ja da havner en og annen pai i posen. favorittene er sitron-, pasjonsfrukt- og biff og tomatpaien. 
Det er flere spise steder men nå har jeg ikke vært der så mange ganger og har ikke hatt tid til å teste alle ennå., men jeg har en plan og jeg skal nok komme meg gjennom de fleste:)

Her er en liste over butikkene i underetasjen

Underetasje - Food court 
Matkroken 22 42 37 42 Mat & vin
Vinmonopolet 23 97 28 60 Mat & vin
Bogal Skredder 96 67 92 23 Skredder
YoBerry 918 48 685 Mat & vin
Georg Jensen 96 09 78 10 Kjøkkentilbehør
Burrito Project 96 09 78 23 Mat & Vin
Sebastien Bruno 96 09 78 17 Mat & Vin
Olive Tree 96 09 78 26 Mat & Vin
A.C. Perchs Thehandel 94 79 47 38 Te og accessories
Eat Thai 40 00 16 86 Mat
Hello Good Pie 96 09 78 22 Mat
Jonathan Sushi 40 00 15 35 Mat
Lakrids by Johan Bülow Lakris
Summerbird 96 09 78 29 Sjokolade
Marks & Spencer Food 22 42 25 11 Mat
Mamma Pizza 96 09 78 25 Mat
Whatsoup 48 34 08 52 Mat

2 kommentarer:

 1. Tusen takk for utrolig fin omtale av vår nye Food Court :-) Velkommen tilbake skal du være!

  SvarSlett
  Svar
  1. Til Sten & Strøm Magasin
   Bare hyggelig, det blir nok flere turer dit:)
   Mvh
   Analiza

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...