lørdag 3. januar 2015

Quiche med røklaks og purre

Etter all julematen kan det være godt med noe lett og enkelt.
Denne er enkel å lage, men som med alle terter og paier tar det litt tid å lage bunnen, vel litt vente tid man kan bruke til andre ting.


Ingredienser
Bunn:
150 g meierismør
200 g mel
2 ss kaldt vann

Fyll:
250 g røket laks
1/2 purre
2 dl kremfløte
4 egg
Pepper
Persille

Forvarm ovnen til 200 C
Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.
Kjevle deigen og legg den i en paiform, prikk deigen med en gaffel eller dekk den med aluminiumsfolie og ha i bønner eller erter. Dette gjøres for at bunnen ikke skal blåse seg opp. Stek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter ta av aluminiumsfolien og bønnene og stek den i 5 minutter til bunnen blir lett gyllen.

Del røklaksen i små biter og skjær purren i tynne ringer. Fordel dette utover paiskallet og hell over egg-/fløteblandingen, peppre etter smak. Stek paien midt i ovnen på 180 C til eggestanden er stivnet, 20-25 minutter. 

Serveres varm eller kald med hakket frisk persille og en frisk salat til.




1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...