onsdag 21. januar 2015

Vårnyheter fa Kähler

Gave og interiørmessen er i morgen og mange setter opp showrooms i forkant av messen.
Danske Kähler har denne våren noe helt nytt og noen serier har blitt utvidet med noen nye produkter.
De har fått et nytt bordstell og baderomsserie, mens andre serier har blitt utvidet med farger og miniatyrer.

Det helt nye serviset Hammerhøi(bildet øverst) er laget i samarbeid med den norske designeren Hans-Christian Bauer. Det stilrene utrykket trekker en fin rød tråd tilbake til Kählers gamle verksted hvor den verdenskjente kunstneren Svend Hammerhøi arbeidet med akkurat dette uttrykket som serviset er inspirert av. Hammerhøi er perfekt til hverdagsbruk og samtidig vil de elegante detaljene være festbordets midtpunkt. Dette enkle settet er moderne og tidsriktig med fine historiske detaljer i naturlige nordiske materialer som keramikk, eik og glass. Serviset er hovedsaklig hvitt, men kommer med krus og skåler i farger som rødt, lyseblått og grått som gir det et lekent uttrykk.
Love Song vasene med sine rå uttrykk og kjærlige budskap er et samarbeide med designduoen Stilleben og vasene har funnet vei inn mange designhjerter verden over.
I år har de utvidet serien med vaser med nye moderne imøtekommende naturlige nordiske farger.

Kähler fortsetter sammarbeidet med Mette Bache og Barbra Bendix Becker med å gi Botanica serien en lillesøster, som er en direkte nedskalering av de populære vasene som kjennetegnes med sine levende glassurer og nedtonede nordiske farger. Disse vasene egner seg til hagens små blomster eller til de søte små bukkettene med vårblomster poden kommer hjem med.
 Käheler har i år beveget seg inn i et nytt rom med et helt ny baderomsserie, La Mellibi.
Keramikkvirksomheten har innledet et nytt samarbeide med duoen Bo Strange og Morten Kjær Stovgaard som utgjør FurnID. De har designet et vakkert og kontrastfylt, men samtidig harmonisk baderomsserie. Denne seriens myke uttrykk vil forvandle mang et baderom til en estetisk og moderne oase.

Jeg må nok innrømme at jeg har falt for serviset og den står høyt på ønskelisten, som matblogger ser man jo alltid etter noe nytt å legge maten på og skapene er fulle av det man kaller på godt utenlandsk "odds and ends", men denne serien kunne jeg godt ha i sin helhet.
Vel, kanskje bare de hvite tallerknene og skålene for så å supplere med noen fargeklatter som kan pynte opp og gi liv. Uansett jeg har litt tid å tenke på for de kommer ikke i butikk før den 30. april.

     Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...