Vi er glad i tomatbaserte retter i min familie og det går en del tomatsupper til middag, men som matblogger må man jo finne på forskjellige typer. MiniMeg ville gjerne ha lasagne, men det er suppe onsdag så jeg laget denne suppen.
1 løk
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
2 ss smør eller olje til steking
2 bokser hakkede hermetiske tomater med urter
(Bruker du tomater uten urter så kan du tilsette
1 ts oregano og basilikum, 1-2 fedd hvitløk kan du steke med løken)
1 ss tomatpuré
1 liter kjøttkraft/vann med kjøttbuljong.
250 g pasta
(skruer, makaroni eller lignende)
Salt og pepper etter smak.
1 ts sukker,
1/2 beger creme fraiche
Frisk basilikum
Parmesanost
Hakk løken og stek den sammen med kjøttdeigen med smør eller olje i en gryte.
Mos tomatene i en blender til du får en fin puré og hell den i gryten sammen med løk og kjøttdeigen.
Tilsett tomatpureé og kraft/buljong og kok opp suppen.
Når suppen koker tilsetter du pastaen.
La suppen småkoke til pastaen er ferdig.
Ha i salt og pepper etter eget ønske.
Smak på suppen og hvis den ikke har kokt lenge nok har ikke sødmen i tomatene kommet frem og har du dårlig tid kan du tilsette litt sukker. Hvis tid ikke er noe problem kan du la suppen småputre til den naturlige sødmen kommer frem.
Tilslutt tisetter du creme fraiche og en håndfull med revet blader av fersk basilikum.
Server suppen med revet parmesan og pynt gjerne med noen basilikumsblader.
(Bruker du tomater uten urter så kan du tilsette
1 ts oregano og basilikum, 1-2 fedd hvitløk kan du steke med løken)
1 ss tomatpuré
1 liter kjøttkraft/vann med kjøttbuljong.
250 g pasta
(skruer, makaroni eller lignende)
Salt og pepper etter smak.
1 ts sukker,
1/2 beger creme fraiche
Frisk basilikum
Parmesanost
Hakk løken og stek den sammen med kjøttdeigen med smør eller olje i en gryte.
Tilsett tomatpureé og kraft/buljong og kok opp suppen.
Når suppen koker tilsetter du pastaen.
La suppen småkoke til pastaen er ferdig.
Ha i salt og pepper etter eget ønske.
Smak på suppen og hvis den ikke har kokt lenge nok har ikke sødmen i tomatene kommet frem og har du dårlig tid kan du tilsette litt sukker. Hvis tid ikke er noe problem kan du la suppen småputre til den naturlige sødmen kommer frem.
Tilslutt tisetter du creme fraiche og en håndfull med revet blader av fersk basilikum.
Server suppen med revet parmesan og pynt gjerne med noen basilikumsblader.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar