Jeg har lekt litt mer på kjøkkenet og fornorsket en bubble tea, norske hagesolbær full av c-vitaminer.
Over ser dere bilde av de jeg laget, vanlig Sago drikke, tapioca og solbærsaft og tapioca og lichi juice
Først kok tapioca perlene i vann og så la de trekke i og gjøre seg ferdig i en blanding av solbær sirup og vann 50/50 blanding, skyll perlene i kaldt vann og legg i kald saftblanding.
Dette ble rene snopet , de smaker solbær gummigodter.
Kok vann i en stor gryte på full varme og når det bobler
Har du i tapioca perlene og når alle perlene flyter opp til toppen senker du varmen til medium varme, sett på lokket og la dette stå i 20 minutter
Hell i solbærsirup sett ned av varmen til det laveste og sett på lokk og la dette stå i 20-40 minutter til og da skal det være ferdig.
Det er ikke lett å koke disse perlene og det kommer også an på kvaliteten på perlene, neste gang jeg er i Oslo skal jeg se etter andre typer enn de jeg har fått tak i her, for de jeg fikk tak kjøpte i innvandrerbutikken her så ble ikke alle gjennomsiktige.
Du kan bruke andre smaker og det er fantasien som setter en stopper for hva du kan lage
Kanskje ikke like vellykket med mine tutti-fruttifargede tapiocaperler... Dette blir jo omtrent som den gammeldagse sagosuppen, bare at den ble kokt med svisker og rosiner i tillegg og servert varm.
SvarSlettJeg har et innlegg om "sago"grøt av tapioca, og 16-åringen mente den varianten var mye mer smakfull enn den klassiske med potetmelsperler.