Denne retten er en av mine italienske favoritter
Kalvestek med tunfisksaus, denne serveres normalt kald men jeg liker den lun.
1 kg kalvefilet/kalvestek
0,8 l tørr hvitvin
1,5 fedd hvitløk
1,5 stk gulrot
1,5 stk stangselleri
1,5 stk løk
1,5 stk laurbærblad
vann
salt
Legg klavesteken/ fileten i en liten kasserolle. Tilsett hvitvin, grønnsaker i biter og laurbærblad. Sett kaldt natten over.
Tørk av filetten og gi den en stekesorpe før du setter den i ovnen på 160 grader Celsius
Stikk en steketermometer og bak den til kjernen av steken viser 75 grader Celsius
eller
Ta ut kasserollen, tilsett vann, nok til at kjøttet akkurat dekkes. Dryss på litt salt. Kok opp og la kjøttet trekke ved ca 80 ºC uten lokk i ca 1 time for stek, ca 30 min for filet. Avkjøl kjøttet i kraften.
Eller du kan gjøre
TUNFISKSAUS
1,5 boks tunfisk i olje på boks
6 ansjosfiletter
3 stk hardkokte eggeplommer
3 ss kapers
1/2 sitron saft
3 ss hvitvinseddik
3 dl olivenolje
3 ss kraft fra kalvesteken
salt
pepper
La olje renne godt av tunfisken, skyll og tørk av sardellfiletene/ ansjosene og finhakk eller kjør i en hurtigmikser sammen med eggeplommer, kapers, sitronsaft, hvitvinseddik og kraft fra steken. Spe med olivenolje, litt om gangen, spe til en glatt kremaktig saus. Tilsett ev litt mer av kraft fra steken. Smak til med salt og pepper.
Jeg serverte dette med fenikkelsalat, kote aspargess og denne pastaen
som jeg plukket opp på Jeløys beste butikk Lille Interiør.
Denne pastaen er veldig god, alle rundt bordet inkludert barnas italienske tremening kommenterte hvor god pastaen er før de nevner det møre kalvekjøttet eller sausen, så den må ha gjort inntrykk :)
som jeg plukket opp på Jeløys beste butikk Lille Interiør.
Denne pastaen er veldig god, alle rundt bordet inkludert barnas italienske tremening kommenterte hvor god pastaen er før de nevner det møre kalvekjøttet eller sausen, så den må ha gjort inntrykk :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar