tirsdag 11. juni 2013

Stektmakrell

Makrellen har kommet i butikkene og mange fisker dem på fjorden.
Deilig sprøstekt makrell med enkelt tilbehør er kjempegodt.
Dagens tilbehør er kokte poteter, agurk- og fenikkelsalat og rømme.


1-2 makrell fileter per person
som dyppes i en melblanding med salt og pepper og stekes i smør.

Salaten er vanlig agurksalat og for å gjøre den litt annerledes la jeg til fenikkel.

1 agurk
1 fenikkel
Høvle grønnsakene i skiver og legg di en bolle og salte med
1 ts salt
Saltet trekker ut fuktigheten i grønnsakene.
Klem ut vannet og hell av.

Eddik blanding
1 dl balsamico eddik
0,5 dl vann
2 ss sukker
 pepper

Bland alt sammen og rør til sukkeret har løst seg opp og hell over grønnsakene.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...