lørdag 8. juni 2013

Filipinske grillspyd

Filipinske grillspyd med kylling eller svinekjøtt er typisk gatemat der nede og det brukes mye hvitløk i marinaden. Det er sommer og sol, så grillmat blir det mya av i heimen og mor mimrer litt fra ferieturene fra barndommen.


800 g kylling eller svinekjøtt
1 dl soyasaus
Juicen av 1 sitron
1 dl bananketchup, se oppskrift HER
2 ts salt
1 ts malt pepper
3 ss sukker eller palmesukker
8 fedd hvitløk

Grillspyd
Legg grill spydene i vann hvis du bruker bambuspinner.

Bland alle ingrediensene i en bolle og la sukkeret løse seg opp.
Strimle kyllingen og legg bitene oppi marinaden, la de ligge der i minst 3 timer.
Tre kyllingstrimlene på grillspydene.
Da er det bare å grille.
Server gjerne banan bbqsaus/kechup til dette.
Ved siden av spydene hadde jeg vanlig hvit ris og egg- og tomatsalat.
Oppskrift på egg- og tomatsalat se HER




1 kommentar:

  1. Dette skal jeg prøve i morgen:) Hilsen Monica (mokkasitt)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...