lørdag 15. juni 2013

Lime pie

Som nevnt tidligere er dette en av familiens favoritt dessert, kaffe kos.
Jeg har lagt ut denne paien før, men uten marengslokk.
På den forrige innlegget fikk jeg denne kommentaren




Kjempegøy å få slike kommentarer:) Takk Janicke:)

Jeg gjorde den litt annerledes denne gangen og hadde i finhakket mandler i paibunnen.

250 g digestive kjeks
50 g finhakket mandler.
100 g smør
1 st vanilje sukker
1 ts kanel
For fremgangsmåte gå inn HER

Ha alt i en kjøkkenmaskin og knus alle ingrediensene til smuler og trykk massen ned i en paiform.
Denne gangen bakte jeg ikke bunnen før jeg hadde i fyllet.
Fyll
4 eggeplommer
1 boks Tørsleffs kondensert melk
1/2 boks creme fraiche 
1 1/4 dl lime juice

Visp eggeplommene lett ha i kondensert melk og creme fraiche, rør blandingen godt.
Hell i lime juicen og blandingen tykner.

Stek midt i ovnen på 200 grader celsius i 10 minutter.

Marengs
2 eggehviter
170 g sukker
1 dl glukosesirup
2 ss vann
1/4 ts kremortartari(cream of tartar)
Saften av 1/2 lime
Bland alt i en bolle og visp med en mikser over vannbad.
Visp hele tiden til blandingen tykner og sprøyt på paien og sett den i ovnen på 250 grader Celsius i ca. 5 minutter til marengsen får litt farge.



1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...