Onsdager er suppe- og pannekakedager hos oss og forrige uke hadde vi rabarbra- og jordbærsuppe til dessert med semulegrynspudding.
Pannekakene kom først denne gangen i form av rullekake med det som heter på engelsk savory filling, salt fyll.
Til 6 personer
9 egg
2,5 dl melk
1,25 dl mel
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1 ts bakepulver
Visp alle ingrediensene tile en luftig røre og hell det over i en liten langpanne kledt med bakepapir.
Bak røren i ovnen på 220 grader Celsius, når pannekaken begynner å bli stiv på toppen har du på fyllet og baker til alt er gjennomstekt.
1 dl melk
lys maisenna jevner
250 g hamburgerrygg/skinke
2 dl revet ost
En klype muskattnøtt.
pepper
Du kan du ha sopp, løk, paprika osv i fyllet,
det er bare fantasien som setter en stopper for hva du kan ha i:)
Lag en saus av mellk og maisenna, når røren har blitt en tykk saus har du i resten av ingrediensene og fordel dette utover pannekaken.
Når alt er gjennomstekt, ta den ut av ovnen og løft opp bakepapiret på den ene siden og rull.
Semulegrynspudding
1 liter melk
Frøene av 1 vaniljesteng
1,2 dl semulegryn
2 ss smør
2,5 ss sukker
Smelt 1 ss med smør i en gryte og ha i melken og vaniljefrøene.
Kok opp og visp inn semulegryn og la den småputre i ca. 10 minutter, pass på å røre ofte slik at grøten ikke svir seg.
Ha i sukker og resten av smøret og rør godt.
Jeg helte røren i en liten langpanne med folie og lot den stå kaldt.
Skjær ut biter før servering, eller så kan du servere den varm.
Rabarbra- og jordbærsuppe
300 g rabarbra
6 jordbær
1 l vann
200 g sukker
1 ½ ss potetmel
Vask og skrell rabarbraen. Kok rabarbra i biter i vann og sukker til rabarbraen begynner å gå i stykker, ca. 5-10 minutter, ha i jordbærene, jeg valgte å mose alt med en stavmikser, men du trenger ikke.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar