lørdag 8. juni 2013

Bbqsaus med banan/bananketchup


 Førstegang jeg smakte dette var på ferie på Filippinene somr liten. Jeg hadde spurt etter ketchup og som liten forventer du at ketchup smaker som ketchup hjemme, men jeg fikk noe søtt og rart istedet.
Nå som voksen har jeg lært å sette pris på sausen til grillmat.


Ingredienser:
0,5  dl rosiner
0,25 dl løk
2 fedd hakket hvitløk
0,5 dl tomatpuré
2 store modne bananer
1,5 dl eplesider eddik
4-6 dl vann
0,5 dl sukker
1 ts salt
1/2 ts malt chiliflak
0,5 dl sirup
1/2 ts malt allehånde
1/2 ts malt kanel
1/2 ts malt muskattnøtt
1/4 ts malt nellik
1 ss mørk rum
Mos rosinene, løken, hvitløken, tomatpuréen, bananene, 4 dl vann, sukker og 2/3 av eplesider eddiken
 med en stavmikser i en kjele. Kok opp og tilsett resten av eddiken, salt og chili.
 og la dette koke småputre i en time på middels varme, rør i en gang i blant slik at landingen ikke brenner seg. Blir blandingen for seig, så kan du ha i mer vann, men ikke mer enn 2 dl.
Tilslutt har du i resten av ingrediensene og la sausen koke seg inn til en tykk grøt ca. 30 minutter
Godt som tilbehør til grillet svin og kylling


1 kommentar:

  1. Så spennende!
    Jeg har også oppskrift på en bbqsaus med bananketchup som jeg fikk fra ei venninne i USA, den skal jeg prøve meg på i sommer tenkte jeg.
    Har vært noen dager siden jeg har fått kikket på mine faste nettsider, så det var kjekt å kunne oppdatere meg på de siste innleggene dine.
    Vi snakkes! Ha en fin søndagskveld!

    Klem fra Carmen

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...