Ingredienser:
0,5 dl rosiner
0,25 dl løk
2 fedd hakket hvitløk
0,5 dl tomatpuré
2 store modne bananer
1,5 dl eplesider eddik
4-6 dl vann
0,5 dl sukker
1 ts salt
1/2 ts malt chiliflak
0,5 dl sirup
1/2 ts malt allehånde
1/2 ts malt kanel
1/2 ts malt muskattnøtt
1/4 ts malt nellik
1 ss mørk rum
Mos rosinene, løken, hvitløken, tomatpuréen, bananene, 4 dl vann, sukker og 2/3 av eplesider eddiken
og la dette koke småputre i en time på middels varme, rør i en gang i blant slik at landingen ikke brenner seg. Blir blandingen for seig, så kan du ha i mer vann, men ikke mer enn 2 dl.
Tilslutt har du i resten av ingrediensene og la sausen koke seg inn til en tykk grøt ca. 30 minutter
Godt som tilbehør til grillet svin og kylling
Tilslutt har du i resten av ingrediensene og la sausen koke seg inn til en tykk grøt ca. 30 minutter
Godt som tilbehør til grillet svin og kylling
Så spennende!
SvarSlettJeg har også oppskrift på en bbqsaus med bananketchup som jeg fikk fra ei venninne i USA, den skal jeg prøve meg på i sommer tenkte jeg.
Har vært noen dager siden jeg har fått kikket på mine faste nettsider, så det var kjekt å kunne oppdatere meg på de siste innleggene dine.
Vi snakkes! Ha en fin søndagskveld!
Klem fra Carmen