Lun rabarbra- og jordbærsuppe med kald semulegrynspudding er en deilig kombinasjon av gammeldagse desserter. Suppen kan også serveres med vanilje is eller bare pisket krem, hvis du vil ha en lettere vesjon kan du prøve vaniljekesam.
Semulegrynspudding
1 liter melk
Frøene av 1 vaniljesteng
1,2 dl semulegryn
2 ss smør
2,5 ss sukker
Smelt 1 ss med smør i en gryte og ha i melken og vaniljefrøene.
Kok opp og visp inn semulegryn og la den småputre i ca. 10 minutter, pass på å røre ofte slik at grøten ikke svir seg.
Ha i sukker og resten av smøret og rør godt.
Jeg helte røren i en liten langpanne med folie og lot den stå kaldt.
Skjær ut biter før servering, eller så kan du servere den varm.
Rabarbra- og jordbærsuppe
300 g rabarbra
6 jordbær
1 l vann
200 g sukker
1 ½ ss potetmel
Vask og skrell rabarbraen. Kok rabarbra i biter i vann og sukker til rabarbraen begynner å gå i stykker, ca. 5-10 minutter, ha i jordbærene, jeg valgte å mose alt med en stavmikser, men du trenger ikke.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar