Jeg har aldri smakt disse før, hverken på filippinene eller her, men kom over snacken da jeg var i Oslo og feiret filippinsk nasjonaldag. De som solgte dem kunne ikke lage dem fort nok og det var lang venteliste. Jeg skrev meg opp og fikk min empanada ilocano etter nesten 3 timers ventetid.
Ilocos er en region på den nordlige øya på Filippinene og består hovedsaklig av 4 provinser.
Jeg har laget min variant, for egentlig bruker man noe som hetter annatto pulver for å gi empanadaene en oransj farge.
Annatto et fargestoff som brukes mye av i sør amerika og noen steder i asia. Det blir også brukt til å farge oster som Cheddar, Gloucester, Red Leicester, i spanske retter som man skal bruke safran, blir safran gjerne byttet ut med annattopulver. Annatto har en litt pepperaktig og muskattlignende smak.
I min deig siden jeg ikke har annattopulver, brukte jeg rismel og maismel for å få farge. empanadaene ble lysegule isteden for oransje
Jeg har laget min variant, for egentlig bruker man noe som hetter annatto pulver for å gi empanadaene en oransj farge.
Annatto et fargestoff som brukes mye av i sør amerika og noen steder i asia. Det blir også brukt til å farge oster som Cheddar, Gloucester, Red Leicester, i spanske retter som man skal bruke safran, blir safran gjerne byttet ut med annattopulver. Annatto har en litt pepperaktig og muskattlignende smak.
I min deig siden jeg ikke har annattopulver, brukte jeg rismel og maismel for å få farge. empanadaene ble lysegule isteden for oransje
Deig
250 g rismel
250 g maismel
250 g maismel
3 ss nøytral olje
1 ts salt
1 klype pepper
1 klype muskatt
1 ts salt
1 klype pepper
1 klype muskatt
5,5 dl vann
Kjøttfyll
Bland alle ingrediensene og la det stå og godgjøre seg en liten stund ca. 1 time
Stek opp kjøttet og sett det til side.
3
Grønnsaksfyll
200 g kvernet svinekjøtt
1/2 finhakket løk
1/2 finhakket løk
2-3 fedd presset hvitløk
2 ss balsamico eddik
salt og pepperBland alle ingrediensene og la det stå og godgjøre seg en liten stund ca. 1 time
Stek opp kjøttet og sett det til side.
3
Grønnsaksfyll
2 ss olje
1 fedd presset hvitløk
1/2 strimlet løk
3 dl med bønneskudd
3 dl med revet hodekål
Stek hvitløk og løk til de blir slappe og lett karameliserte.
Ha i resten av grønnsakene og stek til de blir passe myke.
4
Varm opp olje til frittering
Ta en bit av deigen, kjevle den tynt ut mellom to plastik biter, da blir det enklere å kjevle og løsne.
Jeg brukte en teflonmatte
Jeg brukte en teflonmatte
Plasser 2-3 spiseskje med grønnsaker i midten i en ring,
legg et helt egg opp i midten
og fyll på med 2-3 spiseskjeer av kjøttfyllet på toppen.
Brett deigen i to,
legg et helt egg opp i midten
og fyll på med 2-3 spiseskjeer av kjøttfyllet på toppen.
Brett deigen i to,
Stek empanadaene sprø på mediium varme i ca.5-7 minutter på hver side, snu dem en gang slik at de får en fin skorpe på begge sider.
Nam!
SvarSlettDisse skal jeg prøve!
Så kjekt med glutenfrie oppskrifter!
Elsker slike! Husket ikke hva det het engang før jeg så det her. Skal definitivt lage slike en gang - som så mye annet godt du frister oss med. Klem!
SvarSlettkan de fryses?
SvarSlett