torsdag 6. juni 2013

Rabarbrasmuldrepai

I en liten krok av hagen er vi så heldige å ha rabarbra, en plante som ikke gjør så mye ut av seg, den bare står og vokser. Små og store har stor glede av planten, Mini løper rundt og knasker på de sure stengene og strør om seg med sukker. Vi store koser oss med ulike desserter som smuldrepai.
Denne som mye annet jeg lager er enkel og ikke så mye dikke darring.

Smuldre deig

150 g kaldt smør 
1 dl sukker 
2 dl hvetemel 
3 dl lettkokte havregryn
1,5 dl mandelflak eller hakkede manler
Smuldre smør, sukker og mel i en kjøkkenmaskin, bland havregryn og mandler inn med fingrene
Ha halvparten av deigen i en ildfast form og bak den på 220 grader celsius i 10 minutter.

Begynn så med fyllet

500 g rabarbra stilker 
2 ss vann 
150 g sukker 
Vask og rens rabarbrastilkene og skjær de opp i biter.
Kok bitene med vann og sukker, når det begynner å koke, trekk kasserollen til side og la bitene stå til bunnen er ferdig.
Det blir en del væske når du oker opp rabarbraen, den la det bli liggende. Jeg fisker opp rabarbrabitene med en hulsleiv og legger oppå de forstekte smulene.
Legger så resten av smuldredeigen på og strør et tynt lag med sukker. Bak dette midt i ovnen på 220 grader Celsius i 10 minutter.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...