I en liten krok av hagen er vi så heldige å ha rabarbra, en plante som ikke gjør så mye ut av seg, den bare står og vokser. Små og store har stor glede av planten, Mini løper rundt og knasker på de sure stengene og strør om seg med sukker. Vi store koser oss med ulike desserter som smuldrepai.
Denne som mye annet jeg lager er enkel og ikke så mye dikke darring.
Smuldre deig
150 g kaldt smør
1 dl sukker
2 dl hvetemel
3 dl lettkokte havregryn
1,5 dl mandelflak eller hakkede manler
Smuldre smør, sukker og mel i en kjøkkenmaskin, bland havregryn og mandler inn med fingrene
Ha halvparten av deigen i en ildfast form og bak den på 220 grader celsius i 10 minutter.
Begynn så med fyllet
500 g rabarbra stilker 1,5 dl mandelflak eller hakkede manler
Smuldre smør, sukker og mel i en kjøkkenmaskin, bland havregryn og mandler inn med fingrene
Ha halvparten av deigen i en ildfast form og bak den på 220 grader celsius i 10 minutter.
Begynn så med fyllet
2 ss vann
150 g sukker
Vask og rens rabarbrastilkene og skjær de opp i biter.
Kok bitene med vann og sukker, når det begynner å koke, trekk kasserollen til side og la bitene stå til bunnen er ferdig.
Vask og rens rabarbrastilkene og skjær de opp i biter.
Kok bitene med vann og sukker, når det begynner å koke, trekk kasserollen til side og la bitene stå til bunnen er ferdig.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar