mandag 21. april 2014

Pitabrød eller tynne kebab lefser.

Her kommer det en oppskrift på pitabrød som du også kan lage lefser av.
De er super enkle å lage, pitabrødene bakte jeg i ovnen, lefsene stekte jeg i en panne, men du kan bruke en takke også og da kan du lage flere av gangen.

4,5 dl lunkent vann
25 gram gjær
1 ss olivenolje
1/2 ts salt
10-11 dl hvetemel


Rør ut gjæren i litt av vannet. Når den er oppløst tilsetter du resten av vannet, oljen og saltet og bland godt. Ha i hvetemelet og elt deigen til den er smidig og fin.

Hev deigen under plast i ca 30 minutter. Del deigen i 14-16 emner og trill til boller. La bollene heve noen minutter. Kjevle deretter bollene runde og flate ca. 1/2 cm tykke.  Legg dem så på en bakepapir kledt stekebrett. La pitabrødene etterheve minst 10 minutter før du steker de midt i ovnen ved 250 grader i ca 10 minutter. Pitabrødene vil blåse seg opp etter noen minutter i ovnen.
Når de er ferdige avkjøles på en rist.

Skal du lage lefser kjevler du emnene enda tynnerer så tynt du kan, mine var nesten 1 mm tykke. Disse trenger du ikke å etterhveve før du steker dem.
Stek de i en panne eller takke på medium til sterk varme, det går fort å steke dem så vær oppmerksom slik at lefsene ikke svir seg. Når de blåser opp som på bildet under er de klare til å snus. legg de mellom to kjøkken håndklær slik at de ikke blir tørre og stive.
Vi spiste dette med lam, men du kan bruke hva som helst som fyll.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...