Trifle er en enkel og god dessert, Tilslørte bondepiker er et godt eksempel på en slik dessert.
Jeg tenkte jeg skulle forsøke meg på den nye ferskosten Nýr. For en som bor utenfor Oslo og kanskje på feil side, var det litt tungvindt å finne. Jeg fant denne på Jacobs på Holtet i Oslo og forstår at den finnes i velassorterte butikker som Ultra og større Menyer i Hovedstaden.
Nýr er en ferskost og ligner på den franske fromage frais eller fromage blanc, men kanskje en anelse syrligere.
Til denne desserten for 4 personer brukte jeg.
200 g Nýr
2 dl fløte
2 ss sukker
375 g blåbær
2 dl eplejuice
2 ss sukker
4 ss skivede mandler
Kakesmuler/biter av sukkerbrød eller kjeks.
Jordbær
Bringebær
rips
Kok opp blåbær, eplejuice og sukker til en nesten syltetøy konsistens, set blandingen til side og la dette avkjøle seg.
Pisk opp fløten med sukkeret til en myk krem og vend inn Nýr til alt er godt blandet.
Legg en ring av Nýrblandingen i en ring nederst porsjonsglass, i midten av ringen legger du 1 spisje pluss med blåbærblandingen, tilsett kakebiter/smuler, bær, skivede mandler og mere blåbærblanding. Gjenta dette en gang til før du legger et lokk med Nýrkrem på toppen og pynt med bær, skivede mandler og melis.
Smak deg litt frem, Nýr er såpass syrlig at noen kanskje vil synes denne deserten er altfor syrlig, da har du bare i mer søtningsmiddel, sukker, stevia, hva du ønsker.
Her har jeg laget tre forskjellige desseerter av utseende med de samme ingrediensene.
Kunne ikke dy meg,måtte ta bilde av dessert fotograferingen:)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar