tirsdag 1. april 2014

Nakkestek ferdigkjøpt i stekepose

Kamstek med salt og pepper ferdig i stekepose, enklere middag enn dette blir det ikke, mør, saftig og smakfull blir den også. Jeg har ikke noe i mot enkle løsninger, spesielt en som denne.


Tilberedelse av denne er enkel, det er bare å følge instruksene som står bak på etiketten.
Putt den i ovnen
Stek som anvist
Ta steken ut av ovnen etter anvist tid og la steken hvile før du skjærer den opp.

Til denne steken laget jeg en saus bestående av

1/2 løk
4-5 opphakkede sviske
2-5 opphakkede tørkede aprikoser
Stekesjy
(1 ts maisennamel hvis du siler blandingen)
Freser dette i en panne med 1-2 ts olivenolje og tilsetter stekesjy fra nakkesteken.
Mos blandinge med en stavmikser og sil hvis du vil, jeg lot være å sile.
Siler du vil sausen være mer rennende og da er det lurt å tykne den med litt maisennamel utblandet i kaldt vann. Kok opp til blandingen tykner.
Til dette hadde jeg en mos av søtpotet og pannestekte rotfrukter.

3 gulrøtter
1 persillerot
1/4 Sellerirot 
skjær rotfruktene i små terninger, skiver og stek i litt smør, salte og pepre etter smak.

Enkel søtpotetmos
3 stk store søtpoteter
2 dl vann
1 ss smør

Skrell og kok opp søtpoteter, sil dem av og mos  sammen med kaldt smør og tilsett vann til du får den konsistensen du ønsker. 
Hvis du ønsker en mer kremet mos bytter du ut vannet med fløte.
Du kan krydre mosen med hvitløk, salt og pepper hvis du ønsker det også.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...