Kokospudding er en typisk asiatisk dessert, den er deilig kremet og god.
Laktose-, gluten og eggefri er den også. På Filippinene har de gjerne mais i puddingen og innkokt og karamellisert kokosmelk, men da synes jeg den bare blir søt. Dessuten har jeg redusert melis mengden med mer enn halvparten, det skulle være 2,5 dl. Jeg liker desserter som gjerne er søte men da må det være en mot balanse av litt syrlighet, derfor har jeg laget mango og pasjonsfrukt sfærer/kapsler til denne desserten
Jeg har brukt litt av det tradisjonelle og litt nymotens greier.
Innkokt karamelisert kokosmelk
Mango appelsin sfærer
Kokospudding
Sjokoladekrøller
Knust frysetørret blåbær
Mynteblader.
Jeg har brukt litt av det tradisjonelle og litt nymotens greier.
Innkokt karamelisert kokosmelk
Mango appelsin sfærer
Kokospudding
Sjokoladekrøller
Knust frysetørret blåbær
Mynteblader.
i boks med kokosmelk
1 dl melis
0,5 dl maisennamel
Løs opp maisennamelet i kokosmelken og ha i melisen. Kok opp blandingen under konstant omrøring til massen tykner. Hell blandingen i stor form eller i porsjonsformer og la den avkjøle seg. Sett puddingen i kjøleskapet i minst 1 time.
Karamelisert kokosmelk
Kok inn kokosmelk til alt vannet forsvinner og fortsett til massen skiller, rør hele.
Tilslutt vil den skille seg og du får da kokosolje og karamelisert kokosmasse.
Den er ikke så veldig søt, litt salt faktisk.
Fyll til sfærene
1,5 dl mango pure
1 dl pasjonsfrukt
5 ss sukker
1/4 ts kalsium laktat
Smak deg frem når det gjelder sukkeret så ha litt og litt i når du
moser alt i en blender eller med en stavmikser.
1 se HER
Du kan fryse ned blandingen først i former før du dypper fruktblandingen i vannet som skal gi hinne rundt pureen.
Du kan fryse ned blandingen først i former før du dypper fruktblandingen i vannet som skal gi hinne rundt pureen.
Hinne til sfærene/plommene
4,75 dl vann
2 g alginat
Under ser dere hvordan det kan gjøres.
Legg en frossen halvkule i alginatvannet og la de ligge i ca. 30 minutter
Under ser dere hvordan det kan gjøres.
Legg en frossen halvkule i alginatvannet og la de ligge i ca. 30 minutter
Ta den forsiktig opp med en hullsleiv og legg den i et vannbad.
ta den så ut og sett skjeen på litt papir for å trekke bort det overflødige vannet.
Du kan lage sfærene med å helle fra en teskje
eller sprøyte ut dråper for å lage kaviar.
3 forskjellige størelser.
Sett sammen desserten.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar