lørdag 25. februar 2012

Shabu shabu, 25.02.2012

Vi brukte fondue gryten til Shabu shabu

Shabu shabu er en japansk versjon av kinesisk hot pot og det er ganske likt fondue på måten man spiser det, man dypper maten i den varme suppen.
Vi brukte tynne skiver av entrecote, fritert tofu, enoki sopp, bønnespirer, bok choi og udon nudler.
Jeg brukte en en enkel nøytral kjøttkraft som base og hadde ponzu saus og en sesam saus til dipping av kjøtt og grønnsaker
Man dypper ingrediensene i den varme kraften, de skal ikke overkokes. Det sies at når du har i kjøttet skal du kunne si shabu shabu og kjøttet er ferdig.
Ca 20 sekunders koking 
og når man har spist opp alt kjøttet og grønnsakene har man nudlene i kraften og spiser det til slutt
Jeg sparte litt av kjøttet mitt og hadde det med nudlene
Pozusaus
bland sammen
1 dl  tamari saus(japansk soyasaus)
0,25 dl fersk apelsinjuice
2 ss ferk sitronjuice
1 ss vann
1ss mirin (søt risvin) eller sherry
1/8 ts knust rød pepper
sil sausen for fruktkjøtt før servering

Sesam dipp
ha alle ingrediensene i en blender og mos
1 dl tamari soya saus
3 ss mirin, sake eller sherry
2 ss sukker
2 ss sesam olje
1 ss hvite sesamfrø
1 ts presset hvitløk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...