onsdag 24. mai 2017

Vann kimchi



Frisk og sprø kimchi i en mild lake, kjempegodt til grillet kjøttmat.


I det koreanske kjøkkenet finnes det mange forskjellige typer kimchi. Min favoritt er denne vann kimchien av kinakål som ble servert på et av mine lunch steder i Pusan i Sør Korea. Vann kimchien var servert i en dyp bolle i en lys lake, en kvart syltet kinakål bit som servitrisen klippet opp med enn saks da hoved måltidet dukket opp.







I denne oppskriften har jeg brukt vanlige reddiker i tedenfor daikon og en vanlig fast pære isteden for asiatisk pære. Kiwi rundt hjørnet har vist nok ikke dette på lager, rart det der ha ha ha. En annen grunn for at jeg bruker disse reddikene er at laken får en rødlig farge.
Ingredienser
Lake

2,5 liter vann
1 ss salt
1 ts sukker
1 ss gochugaru, koreansk chili flak, du kan droppe denne

Grønnsaker

2 Kinakål delt i båter
2 ss salt


Krydderier

10 små reddiker
5 dl pære delt opp i terninger
5 hvitløksbåter skåret i tynne skiver
1 tommelstor fersk ingefær skåret i tynne skiver
3 vårløk kuttet i 5 cm lange biter
2 chili skåret i skiver,


Del kinakålen i 4 og legg bitene i et kar med kutte siden opp, dryss over saltet og la det stå i ca. 30 minutter.

Lag laken ved å blande alle ingrediensene i en bolle og la den stå i minst 15 minutter, rør noen ganger så du er sikker på at sukkeret og saltet har løst seg opp.

Kutt opp resten av ingrediensene og legg bitene i en stor bolle.

Klem ut overflødig vann fra kinakålen. HUSK du må ikke skylle kinakålen.

Fordel kålen og de andre ingrediensene i rene glass og eller andre lufttette bokser.

Sil laken for å fjerne chili flakene eller behold flakene, hell væsken over grønnsakene.

Sett lokk på glassene eller boksene, la de stå 1-2 dag på kjøkken benken for å få i gang fermentering. Deretter lagres det i kjøleskapet opp til ca 1 mnd.

Vi koste oss med kimchien med Koreanske karbonader og andre småretter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...