Jeg var litt fysen etter zucchini kaker men var tom for zucchini. Jeg følte ikke for å gå ut å handle, det var surt, kaldt og vått, det blåste så mye at det nesten regnet vannrett. Det gjorde ikke noe, jeg hadde noen grønnsaker kjøleskapet og bestemte meg å lage grønnsakskaker i stedet.
Du trenger
500 g revet eller hakket grønnsaker, jeg har brukt, brokkoli, løk og gulrøtter.
1 dl revet ost
3-4 ss mel
1 dl smuldret fetaost
1-2 ts tørket oregano
2 fedd knust hvitløk
4 egg, vispet
Pepre etter ønske
Oliven olje til steking
Jeg brukte ikke salt til grønnsakskakene fordi fetaosten er ganske salt i seg selv.
Visp sammen eggene i en bolle og ha i alle ingrediensene utenom melet. Rør om og ha i melet litt og litt til du får en seig røre, se bilde gruppen over.
Varm olje i en stekepanne på medium varme, leg en toppet skje med røre i pannen og trykk de flate med baksiden av skjeen. Stek kakene i ca. 2 minutter til de er gylne. Snu dem og stek videre i 1-2 minutter til gylne. Legg de så over på et kjøkkenpapir for å trekke ut overflødig olje.
Server umiddelbart med en god dipp eller saus hvis du vil spise dem varme og sprø, men de er gode å spise kalde også.
Jeg serverte disse med tzatziki, for oppskrift klikk HER
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar