onsdag 3. mai 2017

Ingefær og chili dampet blåskjellMmmm, jeg får vann i munn bare ved å lukte på dette, min venninne tar et stort drag der hun sitter å snuser på blåskjellsuppen hennes. Jeg har ikke spist blåskjell eller moringa på lenge. OMG og et stort sukk etterfulgte hennes første skje.

Tinolang tahong(Ti nålang ta hång) er en filippinsk versjon av dampet blåskjell. Denne ingefærsuppe baserte retten er tradisjonelt laget med kylling, skive av grønn papaya og blader av siling labuyo (lokal chili), chili pepper sammen med en buljong smaksatt med ingefær, løk og fiskesaus. Denne blåskjell versjonen har blitt like populær.

Moringablader, spinat og tomat er ingredienser som ofte brukes. I denne oppskriften brukte jeg Moringablade. Moringa oleifera er i dag kjent som en av verdens supermat, den inneholder mer vitaminer, mineraler og antioksidanter enn for eksempel spinat. Du kan kjøpe Moringa kosttilskudd, men jeg liker å bruke den som en grønnsak i supper og gryter.

Denne muslingsuppeoppskriften er enkel og rask å lage.
Mallungay

Ingredienser

1-2 nett med blåskjell, rengjort
5 dl moringablader (drumstick leafs)
1 løk skivet
5 fedd hvitløk, presset
3 ss hakket ingefær
1 liter vann
5 birdseye chili eller så mye du vil.
3-5 ss fiskesaus (juster dette til din smak)
1/2 ts. Malt svart pepper
2 ss matolje

Varm en gryte med matolje og stek hvitløk og løk til løkene er blank, legg til ingefær og fortsett å stek omtrent i et minutt eller så.

Tilsettes vann, fiskesausen, chilis og pepper, og kok opp væsken.

Når det koker tilsetter du skjellene og damp dem med sterk varme under lokk 5-7 minutter eller til de åpner seg

Slå av varmen og legg til moringabladene, la restvarmen varme opp bladene. Bladene må ikke koke, da mister bladene de gode egenskapene sine.

Server og nyt.
Filipino mussle soup, morringa leafs, drumstick leafs, dampet blåskjell, filipinsk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...